5 Interesting insights from Litmus Live 2017 in London | PI marketing blogfoto

Afgelopen augustus was Mascha, onze senior online marketeer, aanwezig op Litmus Live 2017 in Londen. Tijdens deze e-mailconferentie verzamelde ze nuttige inzichten over nieuwe ontwikkelingen in de wereld van e-mail en vandaag deelt ze deze inzichten uitsluitend op ons blog. Dit zijn de 5 interessantste inzichten van Litmus Live 2017 (+ handige tips & tools om te proberen!)

 

#1 Toegankelijkheid

Het thema van de presentatie van Paul Aiy was het toegankelijk maken van e-mailmarketing voor ontvangers met een handicap. Dit zijn ontvangers met dyslexie, kleurenblindheid of mensen met een visuele beperking. Om deze ontvangers te bereiken, heeft Paul Aiy een hulpmiddel ontwikkeld waarmee ze kleuren, lettergrootte en contrast eenvoudig kunnen aanpassen.

Je kunt zijn tool alleen nu in Apple-mail of in de webversie van een e-mail gebruiken.

 

 

 

#2 Technische ontwikkelingen en templates

Tijdens Litmus Live werden nieuwe templates en technische ontwikkelingen bijgewoond die we (hopelijk) meer zullen zien in e-mailcampagnes.

Een belangrijke is de ontwikkeling van het plaatsen van formulieren in de e-mail zelf. Deze ontwikkeling is vooral belangrijk omdat hoe gemakkelijker het is voor de ontvanger om zijn of haar gegevens achter te laten, hoe waarschijnlijker het wordt dat ze het daadwerkelijk zullen doen. Als gevolg hiervan zijn er talloze nieuwe mogelijkheden binnen de e-mail zelf, zoals het maken van een (bel) afspraak of zelfs het maken van een boeking in de e-mail. Een andere interessante actie die je met formulieren kunt aanbieden, is door de ontvanger een directe zoekopdracht te laten uitvoeren, zodat deze met één klik naar de juiste bestemmingspagina worden doorverwezen.

 

#3 Van korte termijn testen tot lange termijn A/B testen

De A / B-test was ook een onderwerp tijdens Litmus Live. De belangrijkste nieuwe inzichten die werden besproken, waren holistisch testen, het instellen van de juiste doelen en hoe je een gesplitste run correct instelt.

Holistisch testen is niets meer dan A / B-testen op de lange termijn. Met andere woorden:

 

“Een test die de reactie van deelnemers op een product of concept als geheel probeert te beoordelen (in tegenstelling tot een atomistische test die reacties op de individuele elementen onderzoekt).”

 

Naast langdurige tests is het kiezen van de juiste meeteenheid voor je test belangrijk. Vooral voor op prestaties gebaseerde bureaus zoals PI-marketing. Welke eenheid moet worden getest op je doel? Overweeg bijvoorbeeld de toon van de inhoud. Als je wilt dat de ontvanger van je e-mail een boeking doet, wat werkt dan het beste? Zakelijk, kort, lang, informatief, formeel etc.

 

#4 Hoe je je inspanningen kunt meten

Een terugkerend probleem in e-mailmarketing dat niet onopgemerkt bleef tijdens Litmus Live: hoe meet je de impact van e-mailmarketing? Een probleem hier is natuurlijk het opkomende probleem van het gebruik van meerdere apparaten. De ontvanger gebruikt vaak meerdere apparaten voor het converteren. In veel gevallen leest de ontvanger je e-mail op zijn of haar mobiele telefoon, maar de meeste conversies worden uiteindelijk op een desktop uitgevoerd.

Om dit probleem op te lossen, moet je de e-mailcampagnegegevens vergelijken met de conversiegegevens. Als een ontvanger op je e-mail heeft geklikt, heeft de e-mail waarschijnlijk bijgedragen tot de aankoop op de website. Er zijn nog steeds problemen met deze methode, maar het potentieel van deze manier van meten is enorm!

#5 Design

Naast de technische ontwikkelingen en template-ontwerpen staat de inhoud van de e-mail voor een aantal grote veranderingen. Het terugkerende thema was interactie. Denk aan bewegende beelden, gamification, maar ook de functie om foto’s te maken in de e-mail zelf.

We weten al lang over GIF’s en gebruiken deze regelmatig in onze e-mailcampagnes als een afbeelding voor HolidayCars.com, maar u kunt nu ook andere delen van de e-mail transformeren in interactieve elementen zoals het verplaatsen van koptekst.

 

 

Praktische tips en hulpmiddelen

Een paar nuttige insidertips …

 • Gebruik geen JavaScript in uw e-mails! De meeste e-mailhosts zullen het markeren als spam.
 • Laat zien wat er gebeurt als een ontvanger van tevoren op een knop voor sociale media klikt. Delen ze inhoud of bezoeken ze gewoon je profiel?
 • Vraag in uw welkomst-e-mail of ze u kunnen toevoegen aan hun lijst met afzenders. Op deze manier ben je veilig en niet als spam bedoeld.

  … en handige hulpmiddelen!

 • https://phrasee.co/splits/ → Splitsruncalculator.
 • https://emojipedia.org/ → Alle Emoji’s die worden ondersteund.
 • https://emmet.io/ → Een handige tool voor het coderen van html / css-fragmenten. Deze tool maakt het een stuk sneller en is minder foutgevoelig. Bovendien kunt u het importeren in sublieme en andere hulpmiddelen.

  Enig inzicht dat u denkt dat u gaat implementeren in uw e-mailcampagnes? Laat het ons weten, hieronder in de reacties!
  Bekijk ook onze blogpost waarin we 6 interessante e-mailmarketingtrends uitlegden die werden besproken tijdens het ‘Marketing Automation’-seminar van Copernica.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *